tisdag 7 februari 2012

Distingsmarknad i Uppsala

Massor av knallar har återigen parkerat på Vaksalatorg på den traditionella Distingsmarknaden i Uppsala, en marknad som hållits i över sexhundra år.
Provsmakning är en trevlig sak att göra på en marknad, men efter att jag fick se hur provsmakningen gick till denna gång så avstod jag. Om man vill provsmaka sylten tex så finns det små träpinnar att ta upp ett smakprov på, men när jag fick se att en kund använde samma pinne till alla burkarna, så fick de va för min del -Istället så nöjde jag mig med att strosa omkring och lukta på allt det goda rökta fläsket.

Att handla på en marknad i tex Gambia, Marocko, Etiopien eller i Spanien, är oftast en billig affär. Denna Distingsmarknaden i Uppsala var inte ens i närheten av ordet billigt, dessutom så fanns heller inget speciellt unikt att handla, utan ungefär samma utbud som finns i butikerna runt omkring marknaden... Men den goda lukten får dom ett stort + för, för den är fortfarande en trevlig anledning till att göra ett besök på Distingsmarknaden i Uppsala, och alla andra marknader som tillhandahåller det goda fläsket, korvarna och renköttet.

Vi väljer vårt skinn från Blekinge

Distingsmarknaden på Vaksala torg i Uppsala, håller öppet 2012-02-06 - 2012-02-07, Kl. 9-18

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar