onsdag 13 november 2013

Kränkande särbehandling i arbetslivet!

Äntligen en modig åklagare som sätter ljuset på psykosocial arbetsmiljö och mobbning. Tyvärr så kan konsekvenserna bli mycket tragiska för den enskilde medarbetaren och dess anhöriga.

Dags nu att "städa upp" bland cheferna som "går lös" på sina anställda. Låt dom inte få ha eget ansvar över den psykosociala arbetsmiljön utan att först få en gedigen utbildning i ämnet, och att hela arbetsmiljöarbetet Ska vara offentligt och synligt utåt, först då kan vi komma en bit på väg!
När någon "går lös" på en chef, blir det både rättegång och skadestånd - Samma spelregler för alla?

Om detta synliga psykosociala arbetsmiljöarbete hade gjorts på min fd arbetsplats istället för att "sopas under mattan", hade mycket skattemedel -och personligt lidande bland många medarbetare kunnat undvikas. Istället för att ta tag i problemen som fanns, löste mina chefer den psykosociala arbetsmiljön bl a med en massa omorganisationer, lokalflyttar och avgångsvederlag. Idag kallas det visst för karriärväxling!?

I inlägget Senaste tidens händelser, kom det en kommentar i veckan som bl a gav uttryck för att "rättskipning sker på lokal nivå och utan insyn". Där kan jag hålla med till viss del. Det sker mycket utan insyn, Men, även när chefer och politiker högre upp får vetskap om problemen från oss medarbetare, så "mörkas det".

Jag kontaktade både högsta ledningen inom mitt affärsområde, men även dom politiskt ansvariga. Trots detta så hände det ingenting. Jo, det som hände var att jag fick nästan tre kvarts miljon för min tystnad, bara så där... hur enkelt som helst... Just name your price, Big Boy!?

Idag är jag glad att jag inte lyssnade på min fackliga företrädare från Vision, som tyckte att jag skulle tacka ja redan vid ca 100 000:- Hans kommentar till mig var: - "Jag har pratat med mina kolleger, och alla tycker det är ett bra av avtal, ta det!"


Mer att läsa:
Arbetet orsak till fem polisers självmord

Bäst alla dagar hela livet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar